SIAT utvikler og produserer strekkfilmmaskiner for alle oppgaver, og er kjent for driftssikkerhet, fleksibilitet og pålitelighet. SIATs serie av semi-automatiske maskiner må startes av operatør, og er gjerne basert på prinsippet om at pallen roteres mens strekkfilmholderen står i ro. De helautomatiske benytter ulike teknologier, er sensorstyrt og kan integreres i ulike typer automatiserte pakkelinjer.

Semi-automatiske strekkfilmmaskiner
Den mest vanlige typen av semi-automatiske strekkfilmmaskiner er basert på at pallen plasseres på en plattform som roterer mens viklermotoren står i ro. Denne typen strekkfilmmaskiner er velegnet for de fleste typer paller og benyttes ofte når volumene er relativt lave. Vi har levert denne typen strekkfilmmaskiner fra SIAT til en rekke norske kunder i ulike bransjer, ikke minst til næringsmiddelsektoren. Andre typer semiautomatiske strekkfilmmaskiner fra SIAT benytter roterende arm eller robot.

siat_semiauto01

Helautomatiske strekkfilmmaskiner
SIATs helautomatiske strekkfilmmaskiner integreres i kundens pakkelinje, med automatisk start når pallen er ankommet. Løsningene kan tilpasses ulik hastighet og ulike typer paller og varer, og er basert på ulike anerkjente prinsipper. De mest brukte er enten en svingbar arm som beveger seg rundt pallen, alternativt at hele strekkfilmholderen beveger seg i en sirkel rundt pallen. Ofte integreres SIATs helautomatiske strekkfilmmaskiner med automatisk topparkpålegging, stropping eller lukking/sveising av filmen med infrarød teknologi.

siat_auto02

SIAT er blant de ledende produsenter av løsninger for emballering med strekkfilm, og har løsninger for alle bransjer, hastighetskrav og varetyper.